Klar til eventyr I Fri Fragt fra 350 kr. I Fri ombytning I 2 mdr. retur

RAKNA & Schubert. MTBtøj fra RAKNA

Mød RAKNAs fotograf Andreas

Hej spor-snak !!

Jeg hedder Andreas Schubert Ekelund. Jeg er 26 år og driver til dagligt min virksomhed Schubertphoto. Jeg har taget mange af de billeder, du finder her på RAKNAs hjemmeside, og agerer samarbejdspartner i forhold til planlægning af nye billedserier og videoproduktion. 

Jeg begyndte at tage billede for sjov samtidig med, at jeg havde ski på og susede ned af Alperne. For omkring 4 år siden arbejdede jeg som skiinstruktør i Obergurgl, Østrig. Efter min far havde været på besøg, lånte jeg hans kamera og tog det med på ski-touring rundt omkring i bjergene. Billederne fra turene vakte stor begejstring i min vennegruppe, og jeg endte med at have kameraet med, hver gang vi tog på tur resten af sæsonen. Det tændte noget i mig, og lige så langsomt begyndte jeg at gå mere og mere op i fotografi. Før jeg vidste af det var det blevet min levevej, og jeg var i gang med min karriere som fotograf. 

Det lyder måske lidt som en drengedrøm, der gik i opfyldelse, og det var det på sin vis også. Livet som fotograf passer på mange måder godt til min person – jeg har altid elsket at rejse og komme rundt omkring, både herhjemme og i udlandet. Derudover er jeg vild med den tekniske del af jobbet. Det at finde ud af, hvilket kamera og hvilket objektiv der passer bedst sammen til en given opgave, synes jeg er vildt fascinerende og spændende. Jeg elsker at nørde med både kamera og objektiv og blive klog på, hvordan jeg får det bedste ud af dem. I takt med at jeg er blevet bedre til mit fag, er jeg blevet mere opmærksom på, hvordan jeg kan spille med – og forme lyset. Og ikke mindst hvor vigtigt det er i forhold til at skabe dynamiske og interessante billeder.  

Jeg er forholdsvis ny i MTB verdenen. Jeg ville gerne finde et alternativ til at stå på ski, så jeg havde en sport til sommeren. Min kæreste introducerede mig for MTB, og det var et naturligt match. Jeg elsker at være uden for - især i skoven - så mountainbike gav mening for mig. Også derfor blev det oplagt for mig at dykke ned i cykelsegmentet med fokus på MTB fra et fotografisk standpunkt. Jeg havde fra starten en idé om, at der ikke var langt fra skiløbets fotografier til mountainbike. Der er også mange paralleller mellem de to sportsgrene blandt andet høj fart og det at være i naturen.  

 

MTB-photo. Andreas Schubert. MTB-team

Jeg vil her til sidste give dig et par tips til, hvordan du selv let kan tage nogle fede billeder og lave cool video med din telefon på sporet. 

 

  • Skab noget forgrund. Med det menes, at du tager din telefon helt ned til jorden eller bag nogle planter/buskads. Det skaber god dybde og gør tit billedet mere spændende at se på.  
  • Prøv at tage billedet/videoen med lyset fra siden eller 45 grader mod kameraet. Det skaber en masse kontrast og spil med lyset i billedet. 
  • Lær kameraet på din telefon at kende. Mange nye telefoner har de samme funktioner indbygget, som du finder på de professionelle kameraer.  
  • Lav en lille film bestående af flere klip sat sammen i stedet for kun at optage enkelte klip. Husk at mikse det, så du får optaget forskellige vinkler og afstande, til den du filmer eller tager billeder af. 
  • Sæt dig kort ind i, hvordan redigeringsprogrammet på din telefon virker. Mange telefoner har små redigeringsprogrammer indbygget. Når du kender lidt til det, kan du få mere ud af det, du har optaget. 

 

Jeg håber, du har fået lidt inspiration til dine (næste) MTB-billeder.  

Tak forbi du ville læse med. 

 

Find mig her - 

https://www.schubertphoto.com/ 

Instagram: andreasschuberts  

 

 

 

Ædre post
Nyere post

Skriv en kommentar

vil du med på eventyr?

Bliv en del af vores fællesskab og få nyheder, træningstips og gode oplevelser i din indbakke.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

RAKNA >> Mountainbike tøj i kvalitets merino

Kurv

Din kurv er tom
Shop nu