MTB spor i Sønderjylland – RAKNA

Klar til eventyr I Fri Fragt fra 350 kr. I Fri ombytning I 2 mdr. retur

RAKNA mtb sport, fællesskab, mountainbike spor, Danmarks tag

MTB spor i Sønderjylland

MTB spor for begyndere og erfarne i Sønderjylland

Er du parat til at tage springet ud i de danske skove på mountainbikecyklen? Leder du efter spor, hvor du kan prøve dig selv af, uden at det kræver flere års erfaring og teknisk snilde på cyklen? Eller er du på udkig efter nye steder, hvor du kan teste dine evner af?

Vi har teamet op med @family_biking. Nicolaj Suhr, der står bag Instagram-profilen, har erfaring på de danske spor som meget få. Han har rejst land og rige rundt for at prøve dem af, og her kommer han med bud på de bedste mtb spor for både begyndere og øvede.

Vi har ligeledes teamet op med @mountainbike_united, der har detaljerede beskrivelser af hvert enkelt spor. Blot følg de links, der er undervejs.

I denne blog kigger vi mod det sønderjyske! 

MTB spor i Sønderjylland, mountainbike spor i sønderjylland

 

Begynderspor til hele familien

Spang:

Ved Spang lige uden for Sønderborg findes der et mindre spor, hvor højdemeterne ikke er for mange. Selvom sporet er en smule teknisk, bør det være en fin udfordring for selv de ret uprøvede. De mange sving gør, at det ikke køres i super høj fart. Der er også en bikepark, hvor man kan øve sig, og tilmed et lille børnespor, så der er noget for hele familien.

Mere info: https://r.mtbutd.com/hqwb

mtb spor spang, mountainbike spor spang

 

Bordrup:

Vil man ud nær Vesterhavets brusen kan man passende stoppe forbi sporet ved Bordrup. Området er utroligt natursmukt, og der er spor til alle sværhedsgrader. Det grønne spor kræver ingen erfaring, mens det blå byder på lidt flere tekniske udfordringer og bakker, hvis man altså kan holde koncentrationen uden at blive for betaget af omgivelserne. 

Mere info: https://r.mtbutd.com/w5Eb

mtb spor bordrup, mountainbike spor bordrup

 

Fanø:

Lidt længere syd på findes øen Fanø, hvor mange benytter lejligheden ved et visit til at tage cyklen med over. Der er masser af små stier i klitterne, man kan prøve kræfter med, men der findes også et dedikeret MTB spor midt på øen. Stejle op- og nedkørsler skal man ikke frygte, men man skal forvente små knolde, sving, snævre spor, rødder og sand ind i mellem. En god teknisk udfordring for dem, der endnu ikke er alt for prøvede.

 Mere info: https://r.mtbutd.com/h3aW

mtb spor fanø, mountainbike spor fanø

 

Varde Militærskov:

Ved Varde militærskov er der anlagt spor nær kasernen gennem både skov og åbne områder. Sporet er familievenligt og terrænet er ikke særligt kuperet med blot 30 højdemeter. Børn kan komme med rundt på det blå spor.

mtb spor varde militærskov, mountainbike spor

Til de erfarne:

Varde Gravel Pit

Er man til en lidt større udfordring er der også Gravel Pitten ikke langt derfra nær Varde. Her er stykkerne generelt mere tekniske, der er længere stigninger med ramper og så er der ikke mindst en rigtig flot udsigt, som man kan nyde.

Mere info: https://r.mtbutd.com/TSEi

 

mtb spor, varde gravel pit, mountainbike spor varde gravel pit

 

Sønderskoven og Nørreskoven

Hvis ens tekniske kunnen for alvor skal på prøve, skal man prøve sig af i Vejle. I Sønderskoven finder man noget for enhver smag, med et langt blåt spor der bugter sig i skoven. Her kan de fleste være med, selvom der forekommer enkelte passager, som garvede får fornøjelsen af. På den anden side af Vejle finder man Nørreskoven, og her snor sporene sig i noget af Danmarks allermest kuperede terræn, så højdemeter er der nok af. Der venter både broer over åen, stejle skrænter men også passager med mere flow. 

 Mere info: https://r.mtbutd.com/pPQb

mtb spor sønderskoven og nordskoven, mountainbike spor

 

 

Pamhuleskoven

Haderslev er et rigtig godt sted at begive sig hen, hvis det kribler i benene. Der er både Pamhuleskoven, hvor man finder tekniske passager med korte, stejle bakker, nedkørsler, og rødder der skal forceres, men som generelt er et spor, hvor de fleste kan prøve sine færdigheder af. Hele sporet løber gennem løvskoven, med masser af frisk natur, men i vinterhalvåret kan der være meget mudder, man skal møve sig igennem. Hvis man vil prøve noget alternativt, er der også Xtrails. Et anderledes spor, der er ganske kort, men med indbyggede ramper. Perfekt til korte, men intense ture, hvis man vil øve sin teknik.

 Mere info: https://r.mtbutd.com/WczQ

mtb spor pamhuleskoven, mountainbike spor pamhuleskoven
Ædre post
Nyere post

Skriv en kommentar

vil du med på eventyr?

Bliv en del af vores fællesskab og få nyheder, træningstips og gode oplevelser i din indbakke.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

RAKNA >> Mountainbike tøj i kvalitets merino

Kurv

Din kurv er tom
Shop nu