MTB spor i Midtjylland for begyndere og erfarne – RAKNA

Klar til eventyr I Fri Fragt fra 350 kr. I Fri ombytning I 2 mdr. retur

mtb spor, mountainbike spor Midtjylland, Danmarks tag

MTB spor i Midtjylland for begyndere og erfarne

MTB spor for begyndere og erfarne i Midtjylland

Er du parat til at tage springet ud i de danske skove på mountainbikecyklen? Leder du efter spor, hvor du kan prøve dig selv af, uden at det kræver flere års erfaring og teknisk snilde på cyklen? Eller er du på udkig efter nye steder, hvor du kan teste dine evner af?

Vi har teamet op med @family_biking. Nicolaj Suhr, der står bag Instagram-profilen, har erfaring på de danske spor som meget få. Han har rejst land og rige rundt for at prøve dem af, og her kommer han med bud på de bedste mtb spor for både nybegyndere og øvede.

Vi har ligeledes teamet op med @mountainbike_united, der har detaljerede beskrivelser af hvert enkelt spor. Blot følg de links, der er undervejs.

Nu kigger vi mod det midtjyske! 

 

Til hele familien:

Gludsted Plantage

Gludsted plantage byder på fri natur, hvor der er plads til at ånde. Sporet er langt med sine 18 kilometer, men til gengæld er der fladt, og ruten foregår primært langs heden på stier. Derfor skal man søge andre veje, hvis man ønsker en krævende udfordring, men hvis man ønsker en hyggelig tur i fri natur uden for store krav til koncentration eller gearskift, så er Gludsted et godt sted at søge hen. 

Mere info: https://r.mtbutd.com/NB3e

mtb spor gludsted plantage, mountainbike spor
 

 

 

Skelhøje

Lige syd for Ikast finder man en skov, som er den perfekte legeplads for folk på mountainbikes. Der er anlagt flere spor af forskellige sværhedsgrader, og så er der også en naturlegeplads, så den egner sig godt til en familieudflugt. Der er både singletrack og skovveje undervejs, og der er passager til teknisk kunnen men også med mere flow. Godt børne/ familiespor.

Mere info: https://r.mtbutd.com/WR9Y

mtb spor skelhøje, mountainbike spor skelhøje, Midtjylland

 

Hinnerup

En åben, flad skov er hvad man møder ved mtb-sporet i Hinnerup. Men det betyder ikke, at sporet ikke har noget at byde på. Et rigtig godt sted at tage hen for en hyggelig familietur, hvor man møder udfordringer, som de fleste kan overkomme. Med pedaltrådet i bund finder man et godt flow rundt i de små sving og loops.

Mere info: https://r.mtbutd.com/j7F7

mtb spor Hinnerup, mountainbike spor hinnerup, midtjylland

 

For mere erfarne:

Marselisborg

Syd for Aarhus findes et af de mest populære områder at køre på mountainbike i. Fra dyrehaven i nord og helt ned til til Fløjstrup i syd løber varierede mtb-spor. Her finder man både singletrack og grusstier, flade passager og skrappe stigninger, hårnålesving, havudsigt og dådyr. Stierne er godt afmærkede, og de fleste kan være med på det blå spor. Der er undervejs en del steder, hvor man kan tilvælge sværere passager, der enten er tekniske eller stejle. Vil man prøve hele ruten skal man være opmærksom på mange højdemeter. 

Mere info: https://r.mtbutd.com/XWDm

mtb spor marselisborg, mountainbike spor marselisborg, midtjylland

 

Nordskoven/Vesterskov

Silkeborg er mountainbikernes mekka, og flere mtb-ruter udmærker sig som et paradis. I Nordskoven finder man ikke blot flot natur og lækkert terræn, men også en krævende mtb-rute. Der er både blå, rød og sort spor, og særligt det sorte kræver teknik og erfaring. Sporene snor sig mellem træerne, langs skråninger, over drops og på singletracks. Vesterskoven ikke langt derfra, er også et godt alternativ, og selvom det er langt, er der et rigtig godt flow, og er nok lidt mere tilgængeligt for mindre øvede.

Mere info: https://r.mtbutd.com/gLpr

mtb spor Silkeborg, nordskoven og vesterskoven, mountainbike spor

 

 

Blåbjerg

Blåbjerg klitplantage er et skønt område med rå natur, og her finder man også Danmarks største klit. Der er et kort blåt spor, hvor mindre øvede kan få sig en udfordring, men her er der også tekniske passager. Der er også længere spor, og især det sorte kan få ens puls op med flere stigninger. 

Mere info: https://r.mtbutd.com/Kgox

mtb spor blåbjerg, mountainbike spor midtjylland

 

Søndre Plantage/Ebeltoft

Djursland har meget at byde på, og helt ude på spidsen finder man et mtb spor med masser af udfordringer. Drops, burns, bakker. Du får det hele her, mens du kan skue ud over den fantastiske natur. De sværeste stykker kræver erfaring ved mtbstyret, men det er også muligt for mindre øvede, at springe disse over.

Mere info: https://r.mtbutd.com/7m6z

mtb spor ebeltoft, mountainbike spor midtjylland

Danmarks Tag mtb spor

Det er er beskrevet af mange som et af Danmarks bedste og mest tekniske spor. Hvis du ikke har været der, så spænd cyklen bagpå og kom afsted. Der er mange tekniske og svære passager og nok ikke det første spor du skal bevæge dig ud på. 

Til gengæld viser Danmarks Tag noget helt unikt mountainbike i et smukt naturområde i Danmark. 

Mere info hos Mountainbike United: https://r.mtbutd.com/7GM9

Ædre post
Nyere post

Skriv en kommentar

vil du med på eventyr?

Bliv en del af vores fællesskab og få nyheder, træningstips og gode oplevelser i din indbakke.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

RAKNA >> Mountainbike tøj i kvalitets merino

Kurv

Din kurv er tom
Shop nu