Mtb spor for begyndere og erfarne på Sjælland og omegn
Leder du efter spor, hvor det ikke kræver flere års erfaring og de fleste kan være med, så læs med her.
Vi har teamet op med @family_biking. Nicolaj Suhr, der står bag Instagram-profilen, har erfaring på de danske spor som meget få. Han har rejst land og rige rundt for at prøve dem af, og her kommer han med bud på de bedste mtb spor for både nybegyndere og øvede.
Vi har ligeledes teamet op med @mountainbike_united, der har detaljerede beskrivelser af hvert enkelt spor. Blot følg de links, der er undervejs.
Vi kigger nu mod det østlige Danmark!
Spor, hvor de fleste kan være med:
Trekroner
Ikke verdens længste spor, men til gengæld møder man varieret natur. Sporet går gennem passager med grantræer, langs en grusgrav, på bløde skrænter og rundt i berms. Sporet kræver ikke den vilde teknik eller erfaring.
Mere info: https://r.mtbutd.com/K2YX
Slagelse bikepark
En rigtig god legeplads for dem, der vil øve teknik og hop. Kan også være et fint sted at starte for en nybegynder. De små rullende bakker og singletrack sporet udgør tilsammen kun få kilometer, men giver til gengæld mulighed for at prøve forskellige ting af.
Mere info: https://r.mtbutd.com/TvNj
Bangsebroskoven
Et kort og kompakt spor på Falster med flow, konstruktioner og små hop. For erfarne mtb ryttere er der ikke meget adrenalin at hente her, men for familier og nybegyndere får man testet benene af ved mindre udfordringer. Sporet er flere steder bygget i sløjfer, og man kan snildt køre det flere gange, hvis det frister.
Mere info: https://r.mtbutd.com/2qPk
For de erfarne:
Hareskoven
Nordvest for København finder man ubestridt en af Sjællands mest populære områder for mountainbikere. Hareskoven kunne måske også placeres længere oppe i bloggen, da det er muligt med kortere ruter, men samlet set er sporet på hele 26 kilometer og har mange højdemeter. Det meste foregår på singletrack, men det er generelt ret varieret i terræn og underlag. Ønsker man hele turen skal man sætte et par timer af, men det er muligt kun at tage kortere dele, hvis mindre erfarne også vil give det et skud.
Mere info: https://r.mtbutd.com/A9vq
Bidstrup
Midt på Sjælland finder man bidstrup skovene, og pakket ind i skovene er øens højeste punkt, Gyldenløves høj. Området har dog meget andet at byde på, heriblandt mtb sporet, som er blandt de 10 spir, der kan få selv de garvede ryttere til at bide negle. Det kuperede område byder på mange kortere op- og nedkørsler, men den største udfordring er næsten de umættelige rødder og sten, der gør, at man ikke skal slippe koncentrationen. Der findes et kortere og mindre udfordrende spor, men helt let bliver det aldrig.
Mere info: https://r.mtbutd.com/pumd
Djævlesporet
Som navnet antyder, kan det her føles, man har med djælven at gøre, når syren står op over begge ører, hver gang man kravler op ad bakkerne. Her finder man konstante stigninger, drop, hop, berms, broer og endda træstubbe, man skal balancere på. Der er rig mulighed for at få pulsen op, selvom man ikke kan slække på koncentrationen.
Mere info: https://r.mtbutd.com/Gt6v
Almindingen
Vi tager lige et kvantespring til Bornholm her til allersidst. Bornholm er en klippeø, og derfor finder du også noget af det allermest barske mtb terræn i Danmark midt på øen. Sporet er anderledes end de fleste. Her begiver man sig direkte ud på klipperne, mellem sten, rødder og over drops, og der eksisterer ikke et langt, sammenhængende spor, men rettere et netværk af små, tekniske spor. Man finder også et 'orange' spor, som markerer sværhedsgraden ekstrem.